bgende
Keine Гњbersetzungen vorhanden.

Мартин Чой с BMW записа две в класирания в Топ 5 в първия кръг от европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия“. Техническа повреда попречи на звездата на GLOBUL Racing Team да се качи на подиума.

След съботното си пето място в клас SST 1000, днес Чой завърши четвърти на трасето в Адрия (Италия). Победител стана носителят на титлата за 2013 г. Михал Фила (Чех, BMW), следван от Марко Йерман (Слвн, “Кавазаки“) и хърватина Марко Ерцег (BMW).

Мартин започна брилянтно и поведе след старта, но в третата обиколка моторът му започна да прекъсва и това не позволи на софиянеца да гони докрай победата.

„В петък сутринта имах леко падане по време на тренировката. С отбора смятахме, че всичко е наред, особено след като в първата квалификация в събота нещата вървяха идеално. Изглежда обаче, че падането е оставило скрити повреди в мотора ми. За съжаление, те се появиха по време на състезанията. Днес влязох първи в първия завой и имах необходимото темпо и скорост да се боря за победата, но в моторните спортове е така...Оптимист съм, гледам напред и с нетърпение очаквам следващия кръг в Унгария", заяви Мартин след финала.

По програма следващият кръг от европейския шампионат трябва да е от 23 до 25 май на пистата „Панонияринг“. Чой е носител на титлата през 2011 г. и вицешампион в „Алпе Адрия“ през следващите два сезона.

 
EKO RACING TEAM

Facebook Martin Choy